Internet Uzerinden Pirlanta ve Tektas Alinir mi?

pirlanta resimiGünümüzde internet üzerinden yapılan satışlar oldukça artmıştır. Ürün satışı hacmi yaklaşık olarak 900 milyon dolara ulaşmıştır. Gitgide artan ürün satışı ve online satışlar arasına tektaş ve pırlanta satışı da girmiştir. İnternetin gelişmesi ve online satışların artmasıyla birlikte aslında iki farklı müşteri grubu oluşmuştur.

Bunlardan biri internet üzerinden fiyat araştırması yapıp, gidip mağazalardan alışveriş yapanlar, bir diğeri ise fiyat araştırmasını internet üzerinden yapıp yine internet üzerinden alımı gerçekleştirenler. İkinci grup müşteri kitlesine hizmet edebilmek için ilk önce inanılmaz bir güven verilmesi gerekmektedir. Alıcı kendini güvende hissetmeden asla alışverişi gerçekleştirmez.

Eğer bunu pırlanta üzerinden düşünürsek satılan ürünün de güven vermesi gerekir. Sahte pırlanta olması gibi bir durum söz konusu olamaz. Bunu engellemek içinde özellikle sertifikayla satış yapan siteler tercih edilmelidir.0.30 ve üzeri pırlantalar için kesinlikle sertifika alınmalıdır. Ayrıca alınan bu sertifikanın uluslararası geçerliliğe sahip olması gerekliliğinde atlanılmayacak bir konu.

Dünyaca güvenilirliği kabul edilmiş sertifikalar bunlardır: GIA - Amerika, IGA - Belçika , HRD - Belçika . Bu noktalar pırlanta alımında gerçekten çok önemlidir. Dünyaca ünlü mücevher ve pırlanta fuarlarında görebileceğiniz sertifikalarda bunlardır. Bu açıdan bu sertifikayı size sağlayan firmalardan gönül rahatlığı ile alışveriş yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: