Pirlanta Laboratuvarı

Ulkemizde hizli buyuyen sektorler arasinda yer alan prlanta sektorune destek olmak amaciyla Istanbul'da bir pirlanta laboratuvari kurulmasi kararlastirildi. Bunun ile ilgili haberi yazimizin devaminda okuyabilirsiniz.

Gelişmekte olan en gözde piyasalardan biri olarak nitelendirilen Türkiye'deki pırlanta sektörünün önü açılıyor. İstanbul Jewelery Show'da İKO Genel Başkanı Alaattin Kameroğlu, IDL İcra Kurulu Başkanı Peter Meeus ve Dubai Elmas Borsası İcra Kurulu Başkanı Youri Steverlynck tarafından imzalanan işbirliği anlaşmasıyla İstanbul'da bir pırlanta laboratuvarı hayata geçirilecek. Bu işbirliği çerçevesinde, İKO'nun bir süredir sürdürdüğü pırlanta eğitimleri, 19 Mayıs 2008'den itibaren yine İKO çatısı altında, IDL ile birlikte yeni ve daha üst bir programla başlayacak.

Proje kapsamında IDL, uluslararası elmas sertifikalama, uluslararası sertifikalı elmas eğitimi ve özel elmas borsasıyla hizmet verecek.

Çalışmalar, IDL'nin Dubai, Antwerp ve Mumbai'deki diğer şubeleriyle eş seviye ve eşzamanlı olarak İstanbul'da takip edilebilecek ve eğitimler sonunda katılımcılar, uluslararası geçerliliği olan sertifika almaya hak kazanacak.

Alaattin Kameroğlu, "Bölge ülkelerinden gelerek taşlarının sertifikasını almak isteyenler veya eğitim almak isteyenler için de son derece ideal bir proje" dedi.

IDL Üst Yöneticisi Peter Meeus ise, "Biz sektörde satılan pırlantaya sertifika veriyoruz, kimlik veriyoruz. Bu pırlanta nedir, rengi nedir bu bilgileri aktarıyoruz. Bu da son kullanıcının güvenilir pırlanta almasını sağlıyor" dedi. Youri Steverlynck de, Dubai'de büyük yatırımlarla elmas borsasını kurarken, dünya elmas ticaretini bir araya getirmeyi amaçladıklarını, bu çerçevede büyüyen ve ileriye yönelik potansiyel vadeden Türkiye pazarıyla da işbirliği yapmak zorunda olduklarını aktardı.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=252545

Hiç yorum yok: